Calatorind cu camera de fotografiat

In ultimii doi ani am zburat, am condus si m-am plimbat in multe locatii frumoase. In toate calatoriile mele, un Nikon D7100 si o serie de lentile m-au insotit. In prezent, sunt intr-o excursie de doua saptamani la New York, pentru a vedea orasul si pentru a ma intalni cu diferite persoane care ar putea fi in masura sa ma ajute sa imbunatatesc abilitatile mele ca fotograf. M-am gandit sa va impartasesc cateva sfaturi interesante.

Cereti-le oamenilor sa faca parte din fotografiile voastre: fotografiile peisaj pot fi uluitoare si frumos compuse datorita emotiei pe care oamenii o pot aduce in fotografiile voastre. Interactiunea pe care oamenii o au cu cei din jurul lor, face fotografia atragatoare pentru altii.

Faceti poze pentru distractie: fotografii in general sunt prinsi in capturarea „fotografiei perfecte” iar uneori uita puterea pe care o are fotografia. In afara de compunerea de fotografii frumoase si de a cauta o imagine pe care sa o puteti arata tuturor prietenilor si familiei, avetii grija sa faceti cateva fotografii doar pentru voi.

Impachetati inteligent: Stim cu totii cat de grele sunt bagajele noastre cu aparatul de fotografiat, lentilele si obiectivele pe care le folosim. Pentru mersul pe jos, puteti apela la un rucsac in care sa pneti strict ceea ce aveti nevoie, pentru a calatori mai usor si mai sigur.

Puneti camera jos: Acest ultim sfat este unul dintre cele mai dificile lectii pe care a trebuit sa le invat. E greu sa setezi aparatul de fotografiat intr-un loc nou. Sunt atat de multe lucruri si oportunitati noi pentru a putea fi captate si de a fi distribuite oamenilor, incat de multe ori nu mai ai timp sa surprinzi acele peisaje cu ochiul liber si sa te bucuri de ele. Imi amintesc de nenumarate ori cand m-am dus intr-o excursie frumoasa sau la plaja cu prietenii ca nu am avut timp sa fiu acolo intr-adevar cu ei. In momentul cand am editat pozele pe computer mi-am dat seama ca nu am experimentat nimic in acel loc. Cred ca asta e ceea ce diferentiaza un fotograf bun de unul exceptional, sa fie in stare sa inteleaga ce anume ofera acel loc fata de doar cum arata.