Ce trebuie să știi despre produsele cosmetice bio?

751

Fiecare doamnă și fiecare domnișoară își dorește să arate impecabil în fiecare moment al zilei. Indiferent de cât timp alege să petreacă în oglindă, fiecare femeie apelează la diferite produse cosmetice pentru întreținerea corporală, pentru a se îngriji de aspectul fizic sau pentru a retușa anumite aspecte pe care le consideră ca fiind insuficient de plăcute din punct de vedere vizual. Astăzi piața de astfel de produse cosmetice este foarte numeroasă și foarte variată atât din punct de vedere al produselor, cât și din punct de vedere al brand-urilor. Însă există foarte multe situații în care produsele cosmetice ajung să aibă efecte adverse. Aceste efecte adverse sunt cauzate de cele mai multe ori de substanțele chimice care se regăsesc în foarte multe dintre produsele cosmetice existente pe piață. Pentru a elimina riscul acestor eventuale efecte adverse cea mai indicată alegere o reprezintă produsele cosmetice bio.

Cosmetice bio vs. Cosmetice naturale

De multe ori reclama vinde mai bine decât calitatea produsului în sine. Pe piața produselor cosmetice există foarte multe reclame care prezintă produse cosmetice naturale. Însă aceste cosmetice naturale trebuie să conțină cel puțin 15% ingrediente naturale conform reglementărilor europene în vigoare. De cealaltă parte, tot conform acestor reglementări atunci când vorbim despre cosmetice bio ne referim la acele produse cosmetice care au cel puțin 95% ingrediente bio. În consecință, atunci când îți dorești să te îngrijești de corpul tău și de aspectul tău fizic ține cont de acest aspect și asigură-te că optezi întotdeauna pentru produse cosmetice ecologice. Acestea conțin într-o pondere foarte mare doar ingrediente organice și care au fost atent recoltate fără a apela la metode invazive.

Ingredientele cosmeticelor bio

Atunci când vine vorba despre ingredientele care se regăsesc în produsele cosmetice ecologice vorbim în primul rând despre emolienți naturali, coloranți naturali, extracte de diferite plante, legume și fructe, surfactanți naturali, dar și alte ingrediente precum miere, ceară naturală sau mușețel. Emolianții naturali includ glicerina vegetală, dar și diferite uleiuri și unturi naturale, pe când coloranții naturali sunt reprezentați de diferite tipuri de pudră care a fost extrasă doar din produse naturale și crescute ecologic. Surfactanții naturali includ extrași de trestie de zahăr și de nucă de cocos, acestea fiind o alternativă pentru categoria de surfactanți artificiali care se regăsesc în foarte multe produse cosmetice. Extractele din plante, fructe sau legume includ o mulțime de vitamine, aminoacizi sau antioxidanți care au efecte benefice asupra pielii.

Alege produse comsetice bio din oferta Biotransilvania.ro

Dacă îți dorești să beneficiezi de avantajele cosmeticelor bio, atunci trebuie să știi că vei putea găsi foarte multe astfel de produse în oferta magazinului online Biotransilvania.ro. Acest magazin online de produse bio, produse naturiste și suplimente alimentare pune la dispoziția oricărui client o gamă completă de astfel de produse cosmetice realizate doar din ingrediente naturale și ecologice. Astfel, orice doamnă și domnișoară care dorește să se bucure de calitatea superioară a cosmeticelor bio poate găsi pe Biotransilvania.ro produse pentru ten, pentru corp, pentru mâini, pentru păr sau pentru igiena intimă. Descoperă întreaga ofertă de astfel de produse pe www.biotransilvania.ro.