Cea mai buna modalitate de a curata ferestrele

428

Toata lumea iubeste sa aiba o casa curata, dar nu tuturor le place sa faca si curatenie, in special sa stearga ferestrele unei case mari. De fapt, multi proprietari se lupta cu spalarea geamurilor, deoarece acestea par sa se murdareasca din nou foarte repede.

Cateodata, indiferent de modul in care se incearca curatarea lor, ele inca mai au impuritati. Sau chiar mai rau, unele ferestre nu arata deloc bine.

Vestea buna este ca acest lucru poate fi usor de remediat. Utilizarea produselor corecte va reduce foarte mult frecventa curateniei. Cu tehnica si cu produsele corecte, ferestrele vor arata cu adevarat curate si vor ramane curate mult mai mult timp decat inainte. In plus, te vei bucura de rezultate mult mai bune. Proprietarii de case nu isi dau seama cat de importanta este ca o fereastra sa fie curata, aceasta facand casa sa arate mai bine si mai ingrijita.

Cea mai obisnuita modalitate de a curata geamurile este prin folosirea de prosoape de hartie si prin frecare. Din nefericire, aceasta metoda nu va face decat sa intensifice murdaria iar praful se va imprastia peste tot, ceea ce va atrage si mai multa mizerie.

Pentru un efect mai bun, ai nevoie de un aplicator din panza, de o racleta, de lichid de spalat geamuri si de o galeata. Umple galeata cu apa calda si cu o cantitate mica de sapun lichid. Cu cat mai putine bule, cu atat mai bine. Inmoaie panza si curata fereastra cu ea.

Cand ai terminat, ia o racleta si trage-o din partea stanga de sus spre dreapta, apoi din dreapta in stanga, intr-o miscare constanta, apoi in forma de S, de sus in jos. Foloseste continuu o carpa pentru a absorbi orice urma de apa sau de sapun lasata in jurul marginilor, iar spalarea ferestrelor este gata.

Un lucru care se poate observa este dat de petele albe sau de picaturile care se pot cumula pe ferestre. Acestea provin deobicei din apa dura deoarece aceasta contine calciu si magneziu. Din fericire, exista o modalitate foarte buna de a indeparta aceste pete si picaturi.

Ia o carpa din microfibra pentru a curata fereastra. Aceasta va elimina murdaria si praful suplimentar si va facilita procesul de curatare. Amesteca doua parti egale de otet alb si apa, cu care vei pulveriza ferestrele si apoi le vei curata cu racleta. Pentru petele care ies mai greu, ai putea sa curati doar cu otet fara apa.