Centralele termice si folosirea corecta a termostatului

375

In prezent, incalzirea centrala este una dintre cele mai populare solutii disponibile. Principalul motiv pentru acest lucru este ca o centrala termica este perfecta pentru mentinerea cadurii intr-o casa. De fapt, studiile indica ca o locuinta incalzita termic prin intermediul unei centrale poate fi cu 50% mai calda, decat o locuinta incalzita in mod traditional. Cea mai buna parte este ca o centrala termica utilizeaza mai putina energie pentru a incalzi o camera la aceeasi temperatura decat incalzirea traditionala, ceea ce va economisi bani la facturile tale la energie.

Te poti intreba ce avantaje ofera centralele termice. Ei bine, vei obtine caldura pentru a pastra caminul calduros in acele luni reci de iarna.

Toti proprietarii de locuinte care detin o centrala termica trebuie sa stie ce se intelege prin utilizarea corecta a termostatului. Sistemul de incalzire central trebuie sa fie cat mai eficient posibil iar acest lucru se bazeaza pe gestionarea corecta a termostatului.

Pozitia termostatului influenteaza controlul sau asupra sistemului de incalzire. Daca il plasezi in cea mai rece zona a casei, de exemplu langa usa de intrare, atunci centrala termica va porni mult mai devreme decat este necesar. Acest lucru duce la faptul ca o sa simti ca in alte camere este mult prea cald, de exemplu in living sau in dormitor.

Monteaza termostatul pe un perete interior, la aproximativ 1 ½ metru inaltime. Acest lucru permite masurarea temperaturii casei mult mai fiabil decat plasarea sa intr-un loc prea rece sau prea cald. O alta problema este ca termostatul sa fie prea aproape de fereastra, astfel incat perdelele sa il acopere in timpul noptii.

Nu este indicat ca termostatul sa fie miscat intr-una. Selecteaza o temperatura si las-o setata acolo cateva zile sau saptamani.Intreaga idee a termostatului este ca, controleaza temperatura casei. O setare confortabila este de aproximativ 18-19 grade.

Expertii recomanda sa deschizi toate ferestrele din casa in fiecare zi timp de 10 minute. In timpul iernii, acest lucru este in mod clar destul de scump. Cu toate acestea, daca opresti centrala timp de o ora in acel moment, vei evita sa pierzi bani ca si cum aceasta ar functiona non stop.

Gasesti termostate si centrale termice pe CT1.ro, la preturi avantajoase, precum si urmatoarele produse: cazane lemn, cazane peleti, centrale mixte pe lemn sau pe peleti, pompe de caldura, sisteme solare, sisteme pentru incalzire in pardoseala, pompe si hidrofoare, controlere, boilere, acumulatoare, radiatoare, piese de schimb, etc.