miez de nuca

Consumul zilnic de nuci reduce riscul apariției cancerului de sân

Poți adăuga nuci gustoase și crocante la tipurile de alimente care ar putea ajuta la reducerea riscului de a face cancer de sân. Anumite studii susțin lucrările anterioare care au sugerat că unul dintre avantajele consumului de nuci ca o parte obișnuită a dietei zilnice este că acestea pot reduce semnificativ riscul de apariție a cancerului de sân.

Nucile te pot ajuta chiar să combați boala odată ce a fost diagnosticată. Cifrele arată că una din opt femei are riscul de a face cancer de sân pe parcursul vieții.

Riscurile pentru cancerul de sân pe care nu le poți controla includ vârsta, istoricul familial de boală, un defect genetic, istoricul menstruației sau tratamentul cu radiații de la o vârstă mai mică.

Cu toate acestea, există factori de risc pe care îi poți controla, de exemplu, cantitatea de alcool pe care o bei, evitarea pilulelor hormonale,etc.

Cercetările privind cancerul de sân și nucile au fost efectuate pe șoareci, cercetătorii urmărind durata de viață a șoarecilor. Ei au monitorizat dieta mamei când a fost însărcinată precum și dieta puilor pe parcursul vieții lor.

Șoarecii au fost împărțiți în două grupe, una cărora li s-a dat echivalentul a 50 de grame de nuci pe zi, al doilea grup urmând o dietă tipică, dar fără nuci. Echipa a văzut că șoarecii care au primit nuci au avut un risc semnificativ mai mic de cancer mamar și mai puține tumori.

Cel mai recent studiu a constatat o reducere cu 50% a numărului de șoareci care au făcut cancer la sân dintre cei care au mâncat nuci în fiecare zi. Cercetătorii consideră că acest lucru justifică o recomandare de a adăuga nuci la dieta noastră zilnică.

Probabil că acizii grași omega-3 sunt ceea ce fac aceste gustări gustoase atât de utile. Experții recomandă un maxim de 50 de grame de nuci pe zi care să fie adăugate la dieta noastră, deoarece miezul de nucă este de asemenea, foarte bogat în calorii.

Interesant este faptul că nucile sunt de asemenea surse bogate de vitamina E și pot fi o combinație între grăsimile bune și vitamine care aduc beneficii în ceea ce privește cancerul de sân.

Această combinație s-a dovedit a fi deosebit de utilă și în ceea ce privește problemele cardiace.

Nucile sunt o sursă de fitonutrient care nu se găsește în alte tipuri de alimente.

Este ușor să obții nuci din magazinele locale, din piețe dar și din magazinele online. Walnut Emba comercializează prin intermediul magazinului virtual www.walnutemba.com, miez de nucă proaspăt achiziționat de la producători individuali locali din nordul țării.

Aceste nuci delicioase poate fi tăiate și adăugate la o salată, la anumite feluri de mâncare, pot fi presărate peste fructe, iaurturi sau deserturi.

Este greu să negi numeroasele beneficii ale consumului de nuci, chiar dacă cercetările de reducere a riscului de apariție a cancerului de sân au fost făcute pe șoareci și nu pe oameni.