De ce oferim coşuri cadou de Paşte?

378
Cos cadou de Paste

Te-ai întrebat vreodată de ce oferim coşuri cadou de Paşte? Această sărbătoare nu ar fi la fel fără ele. Părinţii le-au oferit copiilor coşuri cadou de paşte primăvara de secole, iar deţinătorii de afaceri partenerilor, angajaţilor şi oamenilor pe care îi apreciază. Cu toate acestea, cum au devenit coşurile legate de Paşte?

Rădăcini păgâne

În tradiţiile creştine, Paştele este o sărbătoare a învierii Domnului. Are loc în primăvară, atunci când este timpul să sărbătorim reînnoirea. Înainte de a fi asociate cu sărbătoarea creştină, coşurile de Paşte îşi aveau rădăcinile în păgânism. Întrucât Paştele este sărbătorit în acelaşi timp cu echinocţiul de primăvară, creştinii au reinventat o mulţime de tradiţii vechi.

Zeiţa fertilităţii germane

Folosirea coşurilor primăvara a fost asociată cu Eostre, zeiţa fertilităţii germane, ce a binecuvântat recolta. Ca şi ofrandă, oamenii purtau în coşuri răsaduri tinere. Dacă răsadurile o mulţumeau, atunci aceasta se asigura că recolta era una de succes.

Simbolismul coşurilor

Eostre purta un coş plin cu ouă pentru a încuraja fertilitatea. Întrucât răsadurile şi ouăle erau asociate cu o nouă viaţă, coşurile au ajuns şi ele să simbolizeze o nouă viaţă de asemenea. Mai târziu, în timp ce lumea îmbrăţişa Catolicismul, şi-au păstrat vechile obiceiuri. Acesta este motivul principal pentru care oferim coşuri pline cu bunătăţi în timpul acestei sărbători.

Iepuraşul de Paşte

Iepurele a fost asociat de asemenea cu Eostre, zeiţa germană. Iepuraşul de Paşte este responsabil pentru vizitele secrete la copii în după amiaza dinaintea Paştelui pentru a le oferi coşuri. Când germanii s-au mutat în Statele Unite ale Americii, au adus cu ei tradiţia iepuraşului de Paşte, ce a fost adoptată mai târziu de americani.

Integrare

Liderii credincioşilor timpurii au simţit că tradiţiile vechi necesitau o reinventare. Aceştia au simţit că făcând acest lucru încurajează oamenii să se convertească la Catolicism. Dacă renunţau la vechile tradiţii exista posibilitatea ca oamenii să-şi menţină vechile religii. Aşa că, multe dintre tradiţiile lor de primăvară au devenit parte din Paşte. Tradiţii, precum vopsitul ouălelor, coşurilor, ba chiar şi iepuraşul de Paşte devin parte din Paşte.

Coşuri cadou de Paşte

Coşurile cadou de Paşte au devenit tot mai populare şi tot mai mulţi oameni le cumpără pentru a le oferi drept cadou. Este un gest foarte frumos şi aduce un zâmbet pe buzele celor care le primesc. Vezi oferta de coşuri cadou de Paşte de la Cadoul Special.