Principalele beneficii ale unei case realizate din lemn

Nici unul dintre noi nu cred ca ezita de a avea visul de a locui intr-o casa frumoasa din lemn, care sa fie realizata din busteni iar fiecare centimetru al casei, cum ar fii peretii, ferestrele si restul mobilierului prezent, sa fie facut exclusiv din lemn. 

Un sejur intr-o astfel de casa ar incanta inima romantica din tine. Imagineaza-ti o zi friguroasa de iarna, iar tu sa stai sa te incalzesti in fata semineului intr-o astfel de incapere. Aspectul romantic, admirabil si estetic al casei iti vor permite sa suporti efortul necesar pentru intretinerea ei.

Atat vara cat si iarna, atmosfera din casa este placuta, iarna se mentine temperatura iar vara este racoare. Avand in vedere ca totul se construieste din materiale naturale, o asemenea casa nu poate fi depasita de moda si in plus tot timpul poti gasi tot felul de cadre elegante care sa fie folosite la constructia si la renovarea lor.

O casa frumoasa si o viata simpla sunt ceea ce lumea vizeaza in timpul vietii. In continuare voi prezenta principalele beneficii pe care le poti avea, construind o casa din lemn.

 • Izolatie extrema. Daca compari o casa din busteni cu una conventionala, vei descoperi ca, cea din lemn are o izolatie ridicata. Aceasta stocheaza caldura toata ziua si apoi o elibereaza, in special in timpul noptii, functionand ca o baterie termica disponibila in mod natural.
 • Costurile efective. Atunci cand costurile sunt comparate, casele din lemn sunt mai ieftine decat cele conventionale.
 • Izolare fonica. Toate caile posibile de reflectie a sunetului in functie de forma, masa, textura, sunt in asa fel realizate incat sa reduca transmisia sunetelor datorita careia se constata ca acestea ofera izolatie fonica. Datorita izolatiei si a etanseitatii la momentul finisarii finale s-ar remedia oricare dintre defectele minore si se impiedica decalajele dintre busteni, asigurand astfel izolarea fonica.
 • Mai bio. Daca doresti sa te bucuri de un mediu mai natural, atunci solutia este simpla alegand o cabana.
 • Eficienta energetica. Dupa cum explica expertii, eficienta caselor depinde de numarul de scurgeri de aer gasite intre busteni, continutul de umiditate si putregaiul. De asemenea, este posibil ca spatiile sa creasca odata cu inlaturarea bustenilor.
 • Tinand cont de aceasta conditie a lemnului, producatorii au grija sa coaca bustenii timp de cel putin 6 luni, pentru ca sansele de scadere a lemnului sa se reduca treptat. In afara de crapaturi, este posibil ca lemnul sa fie deteriorat de insecte, din aceasta cauza preferandu-se tratarea lemnului cu insecticid. In general, toate acestea realizate corect, vor creste eficienta energetica a locuintelor.
 • Aspect atractiv. Aspectul uimitor si atmosfera confortabila, ii fac pe multi sa detina o astfel de casa. Firmele profesionale, precum Bucovina Eco-Construct (detalii pe www.ecocase-lemn.ro) construiesc casele in functie de designul si proiectul clientului, care se potriveste cu visul lor.
 • Durabilitate. Desi exista sanse de scurgere a umezelii, profesionistii au conceput un proces structurat pentru a aborda toate efectele negative prin uscarea corecta a bustenilor inainte de a-i folosi pentru constructii. Impermeabilizarea in plus fata de tratarea lor cu insecticid sporeste durabilitatea casei.
 • Atmosfera relaxanta. Te poti bucura de atmosfera confortabila creata de caldura casei si de confort intr-un mediu relaxant.
 • Confort. Cabanele moderne din lemn ofera o viata mai buna, deoarece exista o multitudine de modele de la diferiti producatori. Eforturile si ideile inovative ale producatorilor au dat clientilor modele de exceptie care sa se potriveasca gusturilor si stilului lor de viata.
 • O mai mare siguranta impotriva incendiilor. Casele din lemn din prezent ofera o mai buna siguranta in ceea ce priveste focul deoarece sunt realizate din busteni solizi care tind sa fie rezistenti la foc natural si reduc sansele de accidente la incendiu.

Numarul de constructii de case din lemn este in crestere odata cu cresterea gradului de constientizare in randul oamenilor pentru verde si natura. Pasiunea de a trai intr-o casa ecologica ofera posibilitatea proiectantilor de a veni cu proiecte enorme atat in categoria standard, cat si in cea particularizata. Desi decizia de a construi o casa din lemn poate fi considerata complexa si dificila, se poate face usor apeland la o firma care presteaza servicii profesionale care iti vor pemite sa construiesti o locuinta care sa se potriveasca exact visului tau.