Case metalice

Pune în balanță: case pe structură metalică vs. case din lemn

Când vine momentul să te muți în propria ta casă și dorești să te bucuri de o casă exact așa cum ai visat mereu, construcția unei case de la zero devine evident cea mai bună soluție. Totuși, datorită faptului că există atât de multe tipuri de materiale din care pot fi construite casele în ziua de azi, poate fi destul de dificil să faci alegerea cea mai bună. De aceea, în ceea ce urmează vom pune în balanță care sunt argumentele pentru alegerea unei case pe structura metalică și care sunt atuurile unei case construită din material lemnos.

Puncte forte ale caselor pe structuri metalice

Atunci când o casă este construită pe baza unei structuri metalice ușoare, multe dintre limitările sistemelor de construcții de case clasice sunt rezolvate, iar limitările altor materiale precum cărămida, betonul sau lemnul sunt inexistente în ceea ce înseamnă structurile metalice.

Pe lângă acest aspect, putem adăuga alte puncte forte cum ar fi greutatea foarte redusă a oțelului folosit pentru structura metalică, rezistența foarte mare la cutremure, dar și rezistența la vânturi extrem de puternice, chiar de gradul ciclonilor.

Structurile metalice sunt foarte rezistente la foc, dar și la microorganisme și mucegaiuri, iar durabilitatea în timp este cea mai ridicată comparativ cu oricare alt material de construcție. Rapiditatea de ridicare a unor case pe structura metalică asigură un alt punct forte, la care mai putem adăuga și costurile mai reduse cu ridicare unei astfel de case.

Puncte forte ale caselor din lemn

Trecând la casele construite tradițional din lemn, cele mai importante puncte forte vizează aspectul estetic al unei astfel de case și faptul că lemnul este un material natural care izolează foarte bine din punct de vedere termic, oferind un mediu ambiant călduros iarna și răcoros vara. Un alt argument în favoarea caselor din lemn îl reprezintă faptul că poți mult mai ușor să găsești un constructor care să se ocupe de ridicarea casei tale.

Puncte forte comune ale celor două tipuri de case

Casele din lemn și casele ridicate pe structuri metalice ușoare au și câteva puncte forte comune. Ȋn primul rând, ambele tipuri de case sunt prietenoase cu mediul. Casele din lemn fiind construite dintr-un material provenit din natură nu vor polua nicidecum mediul, iar casele din structuri metalice sunt realizate din material reciclat și care poate fi ulterior reciclat din nou. Un alt punct forte comun îl reprezintă faptul că ambele tipuri de case pot fi ridicate într-un timp scurt comparativ cu construcția de case din beton, cărămidă sau BCA. Acestea două ar fi principalele puncte forte comune ale celor două tipuri de case despre care discutăm aici.

Să punem în balanță!

Acum că am văzut principalele puncte forte ale fiecărui tip de case, respectiv cele construite pe structură metalică ușoară și cele construite din lemn, este momentul să analizăm comparativ cele două și să vedem cum se înclină balanța. Ȋn primul rând, putem remarca foarte ușor faptul că punctele forte ale caselor ridicate pe structură metalică ușoară sunt mult mai numeroase, aducând multe avantaje celor care optează pentru acest tip de case. Ȋn al doilea rând, trebuie menționat faptul că ridicare de case pe structura metalică este semnificativ mai ieftină decât a celor din lemn, iar acest lucru se datorează faptului că structurile metalice au devenit tot mai ieftine ca urmare a inovației aduse de producătorii din domeniu. Ȋn al treilea rând, chiar dacă casele din lemn punctează la aspectul estetic, trebuie spus că și casele din structură metalică pot fi încadrate foarte bine în peisaj și oferă un aspect estetic plăcut, mai ales dacă casa este ridicată de experți în domeniul caselor pe structuri de metal.

Concluzionând, putem spune că balanța înclină clar către casele pe structuri metalice ușoare, iar acest lucru se datorează rezistenței mai ridicate la mediul ambiant, rezistenței mai ridicate la cutremure și incendii, costurilor mai mici de ridicare a casei și faptul că aceste case își păstrează dimensiunea și structura în timp, nefiind afectate de umezeală sau de trecerea timpului.

Dacă până acum aveai dubii, iar analiza comparativă te-a convins să alegi case din structuri metalice, atunci trebuie să știi că cea mai reputată firmă în construcția de case pe structuri metalice ușoare este Case Mexi. Vei găsi o mulțime de proiecte, un portofoliu important și prețuri pentru diverse tipuri de case pe structura metalică accesând CaseMexi.ro.