Renumitul Carnaval de la Rio

579

Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou a trecut si deja am inceput sa ne gandim la alte evenimente colorate si pline de viata cum ar fi celebrele carnavale ce au loc in multe locuri din lume din luna februarie: Rio de Janeiro, Venetia.

Petrecere, petrecere la Carnavalul de la Rio de Janeiro

Nu exista nicaieri in lume o petrecere mai mare ca in Rio de Janeiro. Esti pe cale sa te aventurezi intr- lume uimitoare… Aceasta va fi cu siguranta o experienta pe care nu o vei uita tare usor. Cu toata acestea, experientele de neuitat nu sunt intotdeauna un lucru bun, nu? Asa ca daca esti incepator la capitolul „Carnavale”, vei dori sa fii inarmat cu cat mai multe informatii referitoare la acest eveniment major.

Am de gand sa impartasesc cateva informatii de baza pentru cei care nu au fost niciodata aici. Cu cat vei stii cat mai multe, cu atat vei fi mai bine echipat si vei putea sa te bucuri din plin.

Vei gasi mai multe teorii cu privire la modul in care a luat nastere carnavalul, inclusiv povesti de sarbatori pagane din Roma, din cele mai vechi timpuri. Cu toate astea, carnavalul a crescut in popularitate in secolul al XIX lea, cu Teatrul Municipal si Hotelul Palace Copacabana ca si gazde. Dansul afro brazilian si cultura au devenit puternic influentate de samba si paradele de samba, incepand cu anii ‘ 30.

Rio este un amestec minunat de etnii, atat de multe nemafiind nicaieri in lume, ceea ce face ca, carnavalul de la Rio sa fie o experienta uimitoare. Diversitatea culturii evedentiaza unicitatea carnavalului.

Poti participa la multe carnavale in Brazilia, dar cel mai autentic este cel din Rio. S-ar putea sa te intimidezi unde sa te cazezi, daca nu ai mai fost niciodata aici. Cu toate acestea, majoritatea hotelurilor din zona, va ofera oferte si pachete in timpul festivalului. Toate pachetele sunt disponibile pentru 6 nopti, aproape cat ruleaza festivalul si pot sa includa pe langa cazare, biletul de avion si un tip de masa precum mic dejun inclus, pranz si cina. Lista hotelurilor este lunga, dar pot include aici optiuni populare: Nahuel Huapi, Minas Colonial, Mercure Grand Hotel International, etc.

Exista o  multime de lucruri de facut in timpul carnavalului, multe atractii si activitati. Fara indoiala, evenimentul principal este desfasurat la Sambadrome, situat in centrul orasului. Acesta este locul unde au loc paradele de samba … nu trebuie ratate! Paradele includ multi dansatori de samba, care concureaza pentru scolile lor.

Nu va dura mult timp pana sa descoperi favorita paradei si anume Porta Bandeira, purtatoare de steag, cu un uimitor costum ornat cu pene si cu paiete din belsug, care are niste miscari incredibile de dans samba. Oricum majoritatea femeilor pe care le veti vedea sunt foarte frumoase, iar tinutele lor mai mult decat remarcabile.

Anul acesta in 2017, carnavalul incepe in data de 26 februarie, duminica. Competitia continua pentru 4 nopti de festival. Ea incepe cu ceremonia de deschidere, apoi continua cu parada copiilor, iar apoi fiecare dintre scolile de dans vor avea cate 80 de minute de parada, ceea ce face show-ul sa fie unul spactaculos. In urmatoarele zile vei asista la probe de muzica, teatru, dans, arte, asa cum nu ai mai facut- o  niciodata.

Oricum, exista atat de multe lucruri de vazut si de facut in Rio, incat nu pot cuprinde intr- un singur articol atat de multe informatii, iar solutia nu ar fi decat sa scriu o carte. Sper ca informatiile date ti-au starnit interesul, iar daca te-ai decis sa ajungi in marea metropola, sa iti fie utile.

carnaval