Sfaturi utile inainte de a achizitiona un sistem de tratare a apei

324
filtre dedurizatoare apa potabila

Daca nu detii un dedurizator de apa, poti sfarsi cu o multime de probleme care apa in timp, cum ar fi spalarea rigida, probleme de piele, conducte de apa infundate, pete prin baie, pe vesela, tacamuri, pahare si aparate deteriorate. Dedurizatoarele de apa elimina aceste probleme prin reducerea calciului, a manganului, a magneziului si a fierului din apa si le inlocuieste cu potasiu sau cu sodiu.

Poti obtine o calitate mai buna a apei pentru a face hainele sa para mai albe in loc de gri. Nu vei risipi prea multa apa pentru spalarea rufelor sau pentru a face mancare, iar aparatele electroca

snice si hainele tale vor dura mai mult. Daca cumperi un dedurizator bun de apa, poti simti efectul chiar si asupra parului si a pielii atunci cand te speli.

Cand vrei sa achizitionezi un sistem de tratare a apei, trebuie sa iei in considerare cateva lucruri inainte de a-l cumpara. Iata cateva lucruri care te pot ajuta ca aceasta sarcina sa fie mai usoara.

  1. Testeaza apa de acasa pentru a vedea cat este de dura. Poti face acest lucru prin obtinerea unui kit de testare la domiciliu, care verifica nivelul de duritate al apei. De asemenea, poti trimite un esantion de apa pentru testare, pentru a obtine un raport care iti poate spune ce continut de minerale contine apa pe galon. Daca rezultatul este in numar mare, atunci inseamna ca apa ta este foarte dura. Vei avea nevoie de un sistem de dedurizare bun pentru a elimina toate acele minerale nedorite care fac apa dura.

  2. Afla de ce dimensiune ai nevoie estimand capacitatea necesara pentru producerea de apa curata in casa ta. Cu cat capacitatea este mai mare, cu atat mai frecvent va trebui sa utilizezi dedurizatorul de apa.

  3. Compara si revizuieste instructiunile de instalare. Desigur, nu doresti doar cel mai bun dedurizator de apa, ci si unul foarte usor de instalat. Dedurizatoarele manuale sunt de multe ori mai usor de instalat si nu au nevoie de scurgere. Alte tipuri de dedurizatoare au nevoie de scurgere si de unele lucrari la instalatiile sanitare.

  4. Un alt lucru de luat in seama este reprezentat de catre cerintele de intretinere. Unele unitati trebuie sa fie activate si dezactivate de fiecare data cand se utilizeaza. Altele iti vor cere sa reincarci aparatul cu substante chimice in mod regulat si sa le schimbi filtrele.

Cel mai bine este sa consulti un profesionist care sa faca toata munca si care sa te ajute sa decizi care sistem este cel mai bun sa dedurizeze apa din casa ta. Daca cumperi dedurizatorul de la o companie specializata, acea companie poate fi in masura sa ofere consultanta gratuita pentru a determina ce tip de dedurizator este cel mai bun pentru casa ta. O  astfel de firma care sa iti ofere  asistenta in selectarea produselor dar si o gama variata de sisteme de tratare a apei este Top Water. Magazin online din care se pot face achizitiile este www.topwater.ro