Tendinte de design interior pentru anul 2017

529

Designul interior este tot timpul in schimbare, astfel incat poate fi greu sa tii pasul cu tot ceea ce este nou in fiecare an. Evolutia tendintelor este evidenta daca ne uitam la fotografii cu interioare vechi de un deceniu sau mai multe.

Uitandu-ne intr-un album de familie, mai vechi, ne intrebam la ce s-au gandit cei care au cumparat o canapea portocalie de exemplu, sau un un tapet purpuriu. Aceste tendinte ale trecutului, ne arata ca schimbarile de decor interior s-au produs fiind influentate de tehnologie, evenimentele internationale, dar si  de progesul social al timpului.

Anul 2017 inseamna in materie de design interior o evadare din incertitudinile unei lumi construite de tehnologie.

Ideea de a aduce elemente de exterior in interiorul unei locuinte a castigat popularitate in ultimii ani. In noul an, ne putem astepta la un design interior inspirat din motive organice, precum piese de mobilier din rachita, mese de cafea din piatra sau pereti din teracota. Va fi o miscare spre margini brute, finisaje naturale si modele organice pe toate piesele de mobilier. Liniile drepte si formele geometrice sunt in trend deci ai mana libera sa le alegi. Sa nu uitam totusi de plantele vii in ghivece, precum maslini, aloe vera sau iedera care vor completa elementele de design pentru anul viitor.

Practicabilitatea revine la moda in interiorul casei. Un spatiu de locuit functional este perfect pentru viata de zi cu zi petrecuta acasa. Mobilierul modular castiga popularitate mai ales in bai. Puteti include elemente de mobilier ingenios care includ carlige, rafturi, oglinzi si multe altele, toate lucrate de experti artizanali de mobila.

In ultimii ani, o camera cu aspect elegant a incorporat obiecte de mobilier imbracate in catifea, suprafete de marmura si accente de cupru. In anul 2017, interioarele elegante vor fi putin mai capricioase. Tonuri de bijuterii inspirate de la nori, stele si oceane, isi gasesc calea in spatiile de locuit. In timp ce marmura si cuprul par chic momentan, ele vor deveni un cliseu in 2017. Uita-te dupa piese mai usoare precum matasuri aerisite, metale irizate si vitralii.

Albul pur dar si culorile primare indraznete vor fi putin cam intense pentru acest an. Suprafetele luminoase sunt inlocuite cu culori neutre, cum ar fi culoarea anului, Poised Taupe.

poised taupe

Tendinta spre un mediu casnic ecologic inseamna ca aproape toate nuantele de verde vor fi indragite si vor crea un sentiment de intinerire in casa. Culorile elegante de anul viitor vor crea o ambianta linistita in camera. Scopul culorilor in trend din 2017 va fi de a atenua stresul si de a face oamenii sa se simta bine veniti.

canapea verde