Tipuri de staţii de epurare şi principii de funcţionare

1064
Tipuri de staţii de epurare şi principii de funcţionare

Soluţii pentru alimentarea cu apă chiar şi a locuinţelor cele mai izolate există, iar pentru aflarea de informaţii este necesar de discutat cu specialişti în domeniu. Astfel puteţi să vă faceţi o părere despre costurile sistemului, funcţionalitatea sa şi despre avantajele şi dezavantajele fiecărui sistem în parte.

Echipamentele produse de C&O Leader România sunt staţii de epurare a apelor menajere uzate, pentru spaţii cu 4 – 300 locuitori permanenţi, neconectate la sisteme de canalizare. Acestea sunt destinate epurării apelor uzate provenite de la: locuinţe uni- sau multi- familiale; spaţii publice (birouri, restaurante etc.); vile, case de vacanţă; pensiuni turistice, hoteluri, cabane.

Metoda de epurare are la bază aerarea puternică a unei ape uzate ( bogată în substanţe organice ) care are ca efect agregarea materiei fin suspendate şi coloidale în flocoane. Flocoanele reprezintă substanţa nutritivă şi suportul bacteriilor, în acest fel acestea au o mare capacitate de absorbţie a substanţelor organice din apa poluată.

MINISTAŢIILE de EPURARE  se împart în două mari categorii:

1. CU AERARE CONTINUĂ – AC

În prima etapă are loc decantarea grosierului şi începerea fermentaţiei anaerobe (descompunerea materiei organice în lipsa oxigenului) prin formarea flocoanelor la suprafaţa.

In a doua etapă apa ajunge în următorul compartiment, gravitaţional, unde începe procesul de aerare continuă (descompunere aerobă cu ajutorul oxigenului). Aceasta se realizează cu ajutorul unui aerator aflat în compartimentul de aerare, ducând în final la descompunerea materiilor organice aflate în suspensie.

În ultima etapă, apa ajunge în compartimentul de limpezire de unde, tot gravitaţional, este evacuată.

2. CU FUNCŢIONARE SECVENŢIALĂ – SBR

Principiu de funcţionare: Epurarea apei uzate se face secvenţial, în volume controlate – sequential batch reactor, în regim aerob. Acest lucru asigură calitatea apei evacuate şi posibilitatea de a prelua debite mari în timp scurt, menţinând randamentul de epurare. Instalaţia SBR reprezintă o tehnologie de epurare cu nămol activ asemănătoare cu cea din staţiile de epurare orăşeneşti.

Primul compartiment funcţionează ca un vas tampon pentru sedimentare primară şi acumularea apei uzate, de unde este preluată pentru epurare. Simultan este şi volum de acumulare a nămolului (substanţe nedegradabile biologic) care trebuiesc ulterior vidanjate.

Ca PRODUCĂTOR, C&O Leader vă pune la dispoziţie experienţa îndelungată în domeniul epurării apelor uzate şi vă invită să îi contactaţi pentru a beneficia de CONSULTANŢĂ GRATUITĂ! Preţurile de producător sunt un alt avantaj considerabil atunci când intenţionaţi să faceţi o astfel de achiziţie.

preturi statii de epurare 2023

Aprovizionarea cu apă curentă este o necesitate şi o chestiune vitală pentru întreaga populaţie.

Extinderea reţelelor de alimentare cu apă a localităţilor este o prioritate administrativă ce trebuie îndeplinită cu responsabilitate faţă de mediul înconjurător, deoarece resursa de apă este poate chiar cea mai importantă.

Racordarea la apă potabilă şi canalizare a locuinţelor este un avantaj considerabil pentru orice comunitate, o facilitate minimă pentru condiţiile de viaţă decentă necesare conforme cu statutul nostru de apartenenţă la Uniunea Europeană, o societate civilizată fără lipsuri în asigurarea apei cetăţenilor.

Încălzirea globală vedem că aduce episoade de secetă cruntă în anumite zone ale ţării noastre, sudul României cunoscând o etapă de deşertificare a solului agricol datorită lipsei prelungite a precipitaţiilor. Irigaţiile pot fi o soluţie, însă este foarte dificil de realizat irigaţii pe suprafeţe extrem de mari.

Totuşi, multiple localităţi şi locuinţe din ţara noastră nu sunt conectate în prezent la sisteme centralizate de alimentare cu apă şi de canalizare, astfel încât fiecare trebuie să se descurce dezvoltând sisteme individuale de alimentare cu apă şi de evacuare a apelor uzate. Aceste sisteme se bazează pe aprovizionarea cu apă de la fântână sau dintr-un foraj de adâncime, o fosă septică pentru partea de evacuare şi o ministaţie de epurare pentru tratarea apelor evacuate.