6 secrete pentru succesul in calatorii

Unu: Nu incerca sa vezi si sa faci prea multe

S-ar putea sa vezi foarte putin. Cred ca este mai bine sa vedem mai multe tari/ regiuni dar in mod corespunzator. Este posibil sa nu doresti sa ramai intr-o singura locatie in intreaga ta calatorie. Cu toate acestea, daca alegi cu atentie, este posbil sa faci mai multe excursii pe zi spre o destinatie centrala.Daca te decizi sa faci un tur, iti recomand sa petreci cel putin doua nopti in fiecare destinatie. Poate fi destul de obositor sa te misti in fiecare zi, adica sa tot impachetezi si sa despachetezi bagajele.

Doi: Alege modul de transport

Sa conduci iti ofera mai multa flexibilitate, dar poate fi uneori descurajant si nu este recomandat daca doresti sa vizitezi orase in principal. Poti decide sa calatoresti cu masina daca locuiesti in Europa. Iar daca zbori, poti inchiria o masina la destinatie. Fereste-te de taxele suplimentare pentru soferii in plus, asigurari, taxe de aeroport, etc. Daca utilizezi o companie aeriana low-cost, incearca sa rezervi doar zboruri directe. Daca rezervi o calatorie cu escala, compania aeriana nu te va asista. Transportul public este destul de bun in cea mai mare parte a Europei. Exista, de asemenea, mai multe linii aeriene de buget pe care le poti folosi precum Ryanair, Easy Jet, etc

Trei: Ai grija de bunurile tale

Utilizeaza o borseta, seiful de la hotel, etc. Nu purta toti banii sau toate cardurile in portofel, pentru ca daca o sa le pierzi o sa ai probleme. Acest lucru mi s-a intamplat cand eram la Milano: calatorisem singura si am ramas fara bani. Mi s-au transferat fonduri prin banca, dar a durat 24 de ore. A trebuit sa imprumut 10 euro de la receptionerul hotelului. Fa-ti asigurare de calatorie si daca exista vreun incident fa un raport scris la sectia de politie locala si o plangere.

Patru: Incearca sa inveti cat mai multe cuvinte intr- o alta limba

Acest lucru va fi foarte apreciat. Daca nu poti vorbi limba, incearca sa iti ceri scuze ca nu poti sa te exprimi.

Cinci: Nu fii prea structurat

Ar trebui sa iti lasi putin timp sa te plimbi, sa te bucuri de un pranz placut. Trebuie sa planifici un itinerar. Permite-ti ocazia de a fi spontan.

Sase: Nu trebuie sa stai doar  in locurile turistice

Incearca sa vizitezi unele restaurante, localele autentice, pietele, satele, etc.. unde te vei intalni cu localnici, nu doar cu alti turisti. Desigur, o parte din motivul pentru a pleca in strainatate este sa experimentezi cel putin aroma locala, nu doar sa iti petreci timpul cu alti turisti.