Mentenanţa sistemelor hidraulice din industrie şi agricultură

Majoritatea mașinilor industriale, mașinilor de construcții, aeronavelor, aplicațiilor auto și marine utilizează sisteme hidraulice. Hidraulica se referă la mecanismul de utilizare a fluidului pentru a genera putere sau forță pentru a îndeplini o sarcină dorită de către o mașină sau un sistem. Niciun sistem hidraulic nu poate funcționa fără utilizarea uleiului hidraulic. Uleiul hidraulic este fluidul folosit pentru a furniza energie în sistemele hidraulice.

Acest ulei hidraulic este, practic, format dintr-un ulei de bază care este combinat cu alți aditivi precum aditivi anti-uzură, antioxidanți, detergenți, agenți antispumanți etc.

Lichidul hidraulic este cel mai important material din întregul sistem hidraulic. Alegerea uleiului hidraulic variază în funcție de sistemul hidraulic și de aplicație. Se poate alege dintr-o varietate de uleiuri, cum ar fi ulei pentru transmisie automată, uleiul de motor de grad multiplu sau uleiul hidraulic anti-uzură.

Vâscozitatea este un alt factor major pentru alegerea unui fluid hidraulic. Toate proprietățile avantajoase sau exclusive ale unui ulei hidraulic sunt inutile dacă gradul de vâscozitate al uleiului nu este sincronizat cu temperatura de funcționare a sistemului dat. Vâscozitatea necorespunzătoare poate duce la o utilizare insuficientă a potențialei durate de viață a componentelor. Există o serie de factori implicați în stabilirea gradului adecvat de vâscozitate a fluidului pentru un anumit sistem hidraulic, cum ar fi:

– Vâscozitatea la cea mai scăzută temperatură ambientală

– Temperatura maximă de funcționare anticipată, care este de fapt determinată de temperatura ambientală maximă.

– Intervalul de vâscozitate adecvat și admisibil conform componentelor sistemului.

Poți achiziționa ulei de motor hidraulic marca BELCO de la distribuitorul unic în România – Midarion SRL.

uleiuri hidraulice

Pe site sunt prezente 13 tipuri de ulei hidraulic BELCO. Unul dintre cele mai căutate uleiuri este ISO VG 32 HLP, un ulei cu indice de vâscozitate foarte ridicat, cu o stabilitate superioară la forfecare. Uleiul se adresează circuitelor hidraulice industriale care echipează echipamente din ramura construcțiilor civile folosite în condiții severe. Uleiul duce la o viață lungă a echipamentelor expuse la presiuni ridicate și temperaturi mari, scăzând nevoia de întreținere grație puternicelor caracteristici de anti-uzură, anti-coroziune și anti-oxidant.

Acest tip de ulei se poate cumpăra la cantități de 1, 5, 20, 60 sau 205 litri.

Compania BELCO are acoperire în peste 30 de țări la nivel mondial, fiind un brand renumit și recunoscut pentru calitatea produselor sale. Brandul s-a dezvoltat în Belgia în anul 1947 și a devenit pe parcursul timpului una dintre cele mai importante și dinamice mărci de lubrifianți auto și industriali.

Pe lângă gama vastă de uleiuri hidraulice, cei interesați pot găsi: uleiuri de motor pentru autoturisme și autoutilitare, uleiuri de motor pentru autocamioane, uleiuri transmisie manuală și automată, fluide speciale, uleiuri agro, uleiuri industriale, uleiuri marine, uleiuri pentu industria alimentară, uleiuri 2 timpi.